matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Calka
Baklazan:
x
3
∫
√
1+x
4
3
Jak policzyc taka calke?
18 mar 22:41
jikA:
Podstawienie 1 + x
4
= t.
18 mar 22:49
Baklazan:
dzieki
18 mar 22:52
Mila:
1
[1+x
4
=t, 4x
3
dx=dt, x
3
dx=
dt]
4
1
∫t
1/2
dt= dokończ
12
18 mar 22:52