matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Błagam!
Alex:
cos
2
x−2sinx −2=0
18 mar 22:37
krystek:
cos
2
x=1−sin
2
x podstaw następnie sinx=t
18 mar 22:40
Alex:
i co dalej?
18 mar 22:52
jikA:
Rozwiązujesz równanie kwadratowe pamiętając że sin(x) ∊ [−1 ; 1].
18 mar 23:00