matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Calki
Baklazan:
Obliczyc pole obszaru ograniczonego krzywymi y=xe
−x
x=1, y=0
18 mar 21:33
Baklazan:
ktos pomoze
18 mar 22:08
jikA:
xe
−x
= 0 ⇒ x = 0
2
1
∫
0
−xe
−x
dx = [e
−x
(x + 1)]
1
|
0
=
− 1.
e
18 mar 22:10