matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
cIĄG GEOMETRYCZNY
pawlaka:
dany jest ciag geom, w ktorym a
5
=3 i a
6
=
3
8
. oblicz a
1
18 mar 20:47
Eta:
a
6
1
=q =
a
5
8
a
5
a
1
=
= 3*8
4
q
4
18 mar 21:56