Oblicz działanie
Osxx: | 642/3 * √8 | | 1 | | 7π | |
| − log42 32 − |
| sin |
| |
| 0.5−4 * 4√4 | | 2 | | 6 | |
18 mar 20:22
krystek: doprowdź do potęgi 2 podpowiem:
| | 7π | | −1 | |
sin |
| =sin(180+30)=−sin30= |
| =−1(2−1) |
| | 6 | | 2 | |
18 mar 20:25
Osxx: w książce przy logarytmie, "2" leży dokładnie nad "4"
18 mar 20:25
Osxx: ale co z tym logarytmem zrobić?
18 mar 20:25
krystek: to nic innego jak (log432)2
18 mar 20:26
Osxx: dzięki

to tyle
18 mar 20:27
krystek: obliczyć z definicji log432=x⇔4x=32
18 mar 20:27