matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
alfa
magda :
kat alfa jest ostry i sinus alfa=
2
3
.oblicz tangens alfa
18 mar 19:17
ICSP:
2
4
4
5
√
5
sinα =
⇒ sin
2
α =
⇒ 1 − cos
2
α =
⇒ cos
2
α =
⇒ cosα =
3
9
9
9
3
2
3
2
√
5
tgα =
*
=
3
√
5
5
18 mar 19:20
ola:
z 1 wylicz cosx i wstaw do wzoru tgx=sinx/cosx
18 mar 19:21
krystek:
oblicz x
2
tgα=
i koniec
x
18 mar 19:33