równanie kwadratowe
IZKA: 16−(3x−1)2 = 0 niby proste ale chyba coś pokręciłam ze znakami, ma wyjść −1 i 5/3
18 mar 19:15
ICSP: (4 − 3x + 1)(4 + 3x − 1) = 0
(−3x + 5)(3x + 3) = 0
18 mar 19:18
bezendu:
16−(3x2−6x+1)=0
16−3x2+6x−1=0
−3x2+6x+15=0
Δ=216
√Δ=6√6
x1=1+√6
x2=1−√6
18 mar 19:19
IZKA: aa jak to zrobiles?
18 mar 19:20
IZKA: aa jak to zrobiles?
18 mar 19:21
IZKA: aa jak to zrobiles?
18 mar 19:21
bezendu: 16−(9x
2−6x+1)=0
16−9x
2+6x−1=−
−9x
2+6x+15=0
√Δ=24
x
2=−1
wcześniejszy post jest źle
18 mar 19:21
IZKA: ok, dzięki
18 mar 19:28
IZKA: ok, dzięki
18 mar 19:28