matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
przekotna
magda :
prosze o pomoc! przekatna prostokota ma dlugosc
√
26
a stosunek bokow tego prostokotna jest rowna 2/3.oblicz pole prostokota
18 mar 19:06
dero2005:
⎧
a
2
+ b
2
= d
2
⎩
2b = 3a
po rozwiązaniu a = 2
√
2
b = 3
√
2
P = a*b = 12
18 mar 19:20