matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dany jest ciąg o wyrazie ogólnym an=pierwiastek 3/2^n+3. wykaż że jest to ciąg g
Agaaa:
dany jest ciąg o wyrazie ogólnym an=
√
3
/2
n
+3. wykaż że jest to ciąg geometryczny
18 mar 19:03
Janek191:
Raczej powinno być
√
3
a
n
=
2
n + 3
19 mar 15:29