matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciagi
magda :
prosze o pomoc! oblicz czwarty wyraz ciagu a
n
=(−1)
n
−
1
(−2)
n
18 mar 19:01
Alaa:
an=(−1)⋀(4−1)(−2)⋀4=(−1)⋀3 (−2)⋀4=−1*(−16)=16
18 mar 19:47
krystek:
https://matematykaszkolna.pl/forum/193332.html
18 mar 19:54