matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykaż ze liczby a i b sa rowne
trol:
a=
3
√
90
√
2
−116
b=3
√
2
−2
18 mar 19:00
Eta:
(a−b)
3
=a
3
−3a
2
b+3ab
2
−b
3
(3
√
2
−2)
3
= 27*2
√
2
−3*9*2*2+3*3
√
2
*4−8 =......... =90
√
2
−116 a=
3
√
(3
√
2
−2)
3
= 3
√
2
−2 = b
18 mar 20:25