matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
nn2cc:
π
1)sinx+sin(x+
) jak sprowadzić to do postaci iloczynowej, jakiego wzoru użyć?
3
18 mar 19:00
irena_1:
α+β
α−β
sinα+sinβ=2sin
*cos
2
2
π
π
π
√
3
π
2sin(x+
)cos(−
)=2sin(x+
)*
=
√
3
sin(x+
)
6
6
6
2
6
18 mar 20:04