matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
szescian
aNKa21212:
Oblicz długość odcinka KL łączacego środki dwoch krawędzi sześcianu którego krawędź ma dlugość 6
18 mar 18:55
dero2005:
a = 6 AB = 3 AD = 6 CD = 3 AC =
√
CD
2
+ AD
2
=
√
3
2
+ 6
2
=
√
45
= 3
√
5
BC =
√
AB
2
+ AC
2
=
√
3
2
+ (3
√
5
)
2
=
√
54
= 3
√
6
18 mar 19:52