matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pole figur
stankiii666666:
oblicz obwód i pole zacieniowanego obszaru (kropki)
18 mar 18:51
M:
3 sty 10:10
M:
11 sie 16:08
Su Su:
P
k
=a
2
=8
2
=64
a
√
2
8
√
2
R=
=
=4
√
2
2
2
P
kola
=πR
2
=π32=32π P
zakr
=P
koła
−P
k
= 32π−64=32(π−2)
11 sie 18:55