matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
3=x/y
Sara:
18 mar 18:47
trol:
i co w zwiazku z tym?
18 mar 18:48
Sara:
przekształcić aby wyszła wartość x
18 mar 18:50
trol:
x
3=
/ *y
y
3y=x → x= 3y
18 mar 18:53
Sara:
dzięki. chciałam się tylko upewnić czy na pewno 3y
18 mar 18:54
trol:
prosze bardzo ; )
18 mar 18:56