matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wykaz ze liczba x=4^n -5* 2^n+^1 + 25 jest dla dowolnej liczby naturalnej n kwad
Kinga:
Wykaz ze liczba x=4
n
−5* 2
n
+
1
+ 25 jest dla dowolnej liczby naturalnej n kwadratem liczby calkowitej
18 mar 18:30
AC:
x= (2
n
−5)
2
18 mar 18:32