prosta
marta: zapisz równanie prostej w postaci kierunkowej
x+2y+3=0
(1−x)(2−3y)=6xy
x2−y3=1
18 mar 17:36
marta: pomocy
18 mar 18:11
marta: prosZę pomóżcie mi

((((((((((((((
18 mar 18:19
wojtek: y=−1/2x+−1.5
18 mar 18:20
marta: i co ? mogę tak krok po kroku gdyż nie rozumiem tego
18 mar 18:27
adam: tępa dzida z ciebie po prostu i co tu tlumaczyc
18 mar 18:47
krystek: Wyznaczasz y z każdego równania
2y=−x−3/:2
18 mar 18:52
krystek: 3)3x−2y=6 i wyznacz y
2) wymnóż nawiasy i wyznacz y
18 mar 18:53
Andrzej7: Dane są długości boków trójkąta ABC. Punkt D należy do boku AB. sprawdź, czy odcinek CD jest
wysokością trójkąta ABC, jeśli: a) |AB|= 2√2; |AC|=|BC|=2; |CD|=√2 b) |AB|= 1; |BC|= 2;
|AC|=|CD|=√3 c) |AB|=|AC|=8; |BC|=9; |CD|=2√14 d) |AB|= 10,5; |AC|=8,5; |BC|=5; |CD|=4
18 mar 19:13