matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ważne
pomocy!!!!!!!!!:
1.r=
√
3
,H=2
√
3
Pc= 2pi r
2
+2pi rH 2.a=12 h=4
√
3
Pc=a
2
√
3
+3a*h −−−−−− 2 V=Pp*h=36
√
3
*4
√
3
3.h=8, a=4/3
√
6
Pc=2a
2
+4ah
18 mar 17:10
błagam pomóżcie!!!:
18 mar 17:17