matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz najmniejszą wartość funkcji
gg:
Wyznacz najmniejszą (największą) wartość funkcji y = |3sinx+3cosx|.
π
Przekształciłam to do postaci y=3|
√
2
cos(x−
)| a później Zw= <0;3
√
2
>. Czy mógłby ktoś
4
to sprawdzić?
18 mar 17:08