matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
ewa:
1
Kąt α jest ostry i sinα=
. Oblicz 3 + 2 tgα
4
Jak to zrobić?
18 mar 16:50
Ajtek:
Jedynka trygonomertyczna, oblicz cosα.
sinα
Później tgα=
cosα
I po bólu.
18 mar 16:53
Fixed:
sinα
Dolicz cosα z jedynki trygonometrycznej z później tgα ze wzoru : tgα=
cosα
18 mar 16:53