matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Prosze o pomoc
iiiixxx:
pole trojkata o bokach a, b, c jest rowne a
2
−(b
2
−c
2
). oblicz miare kata przeciwleglego bokowi o dlugosci a
18 mar 15:28
Edyta PK:
1
P=
bcsinα
2
P=a
2
−(b
2
−c
2
)
1
bcsinα=a
2
−(b
2
−c
2
)
2
a
2
−(b
2
−c
2
)
sinα=2*
bc
18 mar 15:43