okresl dziedzine funkcji oraz wyznacz miejsce zerowe
Saper34:
18 mar 15:24
Edyta PK:
dziedzina
x2−100≠0
miejsce zerowe
x2+100x=0
policz
18 mar 15:46
Saper34: dziedzina mi wyszla x>10 i x>−10 czyli (−10,+ nieskonczonosc ) ?
18 mar 15:49
Licealista_Theosh:
Wartość bezwzględna to odległość. Odległość może być = 0 lub większa w twoim przypadku D=R\{10}
18 mar 15:51
Saper34: aa no tak pomyslilo mi sie bo mam mianownik z pierwiastkiem i z wartoscia bezwzgledna xD
18 mar 15:53
Saper34: przyklady mam z tym i z tym
18 mar 15:53
Licealista_Theosh:
x0=x(x−100)
x0 = 0 v 100
18 mar 15:55
Saper34: Ok dzieki
18 mar 15:56