matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
help
k.king1969:
Pole trójkąta ABC o wierzchołkach A=(7,1) B=(5,5) jest równe 15. a) Oblicz współrzedne trzeciego wierzchołka wiedząc że nalezy do prostej o równaniu 2x−y+8=0 b) Napisz równanie okręgu wpisanego na trójkącie ABC
18 mar 13:13