Zadanie
bella: w grupie jest 10 kobiet i 14 meszczyzn. Na ile sposobow mozesz wybrac reprezentacje tej grupy w
ktorej sa 2 panie i 4 panow.
a) 45046
b)35000
c)45000
d)45045
Tylko prosze o cale rozwiazanie a nie tylko odp. Musze zobaczyc jak Wy to rozwiazujecie bo mi
wychodziodp ktorej nie ma w podpunktach
18 mar 12:57
vitek1980: | | | | 9*10 | | 12*13*14 | | 13*14 | |
* | = |
| * |
| =45* |
| =45*13*7=... |
| | | 2 | | 1*2*3*4 | | 2 | |
18 mar 13:01
bella: sorry Vitek ale Tobie tez co innego wychodzi niz jest w odp
18 mar 13:21
Kaja: | | 9*10 | | 11*12*13*14 | |
powinno być |
| * |
| =45045 czyli d) |
| | 2 | | 1*2*3*4 | |
vitek1980 zapomniał wstawić 11 w liczniku
18 mar 13:40
vitek1980: zgadza się...
18 mar 14:01
jajo: skad sie to wzielo do jakiej kategorii naleza te zadania?
1 kwi 11:52
Gustlik: Kombinatoryka i prawdopodobieństwo.
1 kwi 12:37