kat nachylenia w ostrosłupie
duo:
Oblicz kąt nachylenia krawędzi bocznej ostrosłupa do płaszczyzny podstawy, jeżeli w podstawie
jest romb o boku 4 cm. Krawędź SD=SB oraz SA=SC.
18 mar 11:44
irena_1:
Według mnie zadanie jest niekompletne− za mało danych.
18 mar 12:45
duo: Tak pszepraszam powinno być SA=SC=10
18 mar 12:49
duo: kat nachylenia w ostrosłupie
duo:
Oblicz kąt nachylenia krawędzi bocznej ostrosłupa do płaszczyzny podstawy, jeżeli w podstawie
jest romb o boku 4 cm. Krawędź SD=SB oraz SA=SC=10.
18 mar 12:59