sinα+cosα=u{1}{√2} Ile wynosi sinα*cosα - mi wyszło - u{1}{2} Dobrze?
Patryk: Witam
sinα+cosα=1√2
Ile wynosi sinα*cosα
Mi wyszło: − 12
Dobrze?
17 mar 23:28
Eta:
| | 1 | |
sin2x+2sinx*cosx+cos2x= |
| |
| | 2 | |
| | 1 | | 1 | | 1 | |
1+2sinxcosx= |
| ⇒ 2sinx*cosx=− |
| ⇒ sinx*cosx=− |
| |
| | 2 | | 2 | | 4 | |
17 mar 23:39
Cusack: no to dodawanie czy mnożenie?
Doprecyzuj się trochę, bo ogólnie nie wiadomo o co Ci chodzi.
17 mar 23:40
Cusack: aa... o to chodziło

już nie kontaktuje
17 mar 23:41
Eta:
17 mar 23:42
Patryk: OK dzięki wielkie, ta 2 we wzorze skróconego mnożenia 2ab mi uciekła.
17 mar 23:44