matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
Wioolkaa:
wiadomo, że alfa jest kątem ostrym oraz sin α=
√
2
−sin α. Wtedy: A. α=30 B.α=45 C. α=60 D. nie istnieje taki kat
17 mar 22:34
Eta:
√
2
sinα+sinα=
√
2
⇒2sinα=
√
2
⇒ sinα=
⇒ α=....
2
17 mar 22:37
slim:
B
17 mar 22:37