matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
Wioolkaa:
Kąt α jest ostry i ctg α=7 wartość wyrażenia (sinα+cosα)
2
17 mar 22:26
Eta:
To może tym razem inaczej
1
7
sinα=
cosα=
√
50
√
50
8
64
32
(
)
2
=
=
√
50
50
25
17 mar 22:32
Wioolkaa:
Dziękuje Ci bardzo
17 mar 22:36