matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
Wioolkaa:
ped rzuca cień równy połowie swojej długości. Oblicz kąt pod jakim padają promienie słoneczne na ziemie.
17 mar 22:22
jikA:
Coś sprawdzę.
x
tg(α) =
/ * 0
x
2
tg(α) = 0 ⇒ α = 0.
17 mar 22:37