matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
kąt alfa jest ostry
Wioolkaa:
sinα
cosα
kąt α jest ostry i
+
=2.Oblicz sinα*cosα
cosα
sinα
17 mar 22:20
Eta:
kąt α ostry , można pomnożyć równanie przez sinα*cosα
1
sin
2
α+cos
2
α= 2sinα*cosα ⇒ 2sinαcosα=1 ⇒ sinα*cosα=
2
17 mar 22:25