matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dla jakiego p
pablo:
Dla jakiego p reszta z dzielenia wielomianu W(x)= 2x
3
−px
2
+x+1 przez dwumian q(x)= x+2 jest równe sin 13/6pi?
17 mar 21:47
Eta:
13
π
π
π
1
π=2π+
to sin(2π+
)= sin
=
6
6
6
6
2
1
Rozwiąż : W(−2)=
i podaj "p"
2
17 mar 22:19