matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz P(A∩B),
kaz:
Oblicz P(A∩B), wiedząc że: P(A)=
1
2
, P(B')=
7
10
, P(A∪B)=
7
10
,
30 sie 11:41
Eta:
P(AUB) = P(A) + P(B) − P(A∩B) , gdy A∩B ≠0 P(B) = 1 −P(B
'
) = 1 −
7
10
=
3
10
P(A∩B) = P(A) + P(B) − P(AUB) podstaw , policz i to wszystko....
30 sie 13:35