matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomiany
andrzej:
wyznacz współczynniki a,b i c tak aby zachodziła równosc w(x)−f(x)=h(x), gdy : w(x)=x
3
+ax
2
+3x+1, f(x)=2x
2
+bx−4, h(x)x
3
−7x
2
+8x−c. Może ktoś pomóc ?
17 mar 20:00
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1434.html
17 mar 20:05
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1686.html
17 mar 20:06