Prosze o pomoc :)
Ania :): Stosunek dlugosci przekatnych rombu, ktorego bok ma dlugosc 8, jest rowny 4:3. Oblicz pole tego
rombu.
17 mar 19:17
Ania :): Pomoze ktos

:((
17 mar 19:24
pigor: ..., np. tak niech
4k, 3k − długości przekątnych rombu, to
Pr=12*4k*3k=
6k2= ? − szukane jego pole powierzchni , gdzie
(2k)
2+(
32k)
2=8
2 ⇔ 4k
2+
94k
2=64 /*4 ⇔ 16k
2+9k
2= 256 ⇔
⇔ 25k
2= 256 ⇔
k2=25625 ⇒
Pr= 6*
25625=
61,44 [j
2]. ...
17 mar 19:31
Ania :): Ale odpowiedz do tego zadania to 19,2

chyba ze jest blad w ksiazce..
17 mar 19:34
Eta:
P=61,44
17 mar 19:42
Anka:

Przekatne przecinaja sie pod katme prostym
zΔDSC
x
2 + 4x
2 = 8
2
Oblicz
17 mar 19:47
Anka: | | 4 | |
fuuuu, a mi wyszlo |
| .  |
| | 5 | |
17 mar 19:55
Ania :): No wlasnie cos z tym zadaniem jest nie tak..
17 mar 19:56
Eta:
4x:3x ... anie 4x:2x
17 mar 19:57
Eta:
f=4x, e= 3x , x>0
| | 4x*3x | | 4*64 | |
P= |
| = 6x2 i e2+f2=4a2 ⇒ 25x2=4*64 ⇒ x2= |
| |
| | 2 | | 25 | |
17 mar 20:00
Anka: o jaa rzeczywiscie.. to nic, jak sie poprawi to moze wyjdzie
17 mar 20:01
Anka: 61,44 j2. Innego wyjscia nie ma
17 mar 20:05
Eta:
17 mar 20:07