;/
Justynka: W dwoch bankach znajduje sie mleko.w pierwszej bance jest dwa razy wiecej mleka niz w
drugiej.kiedy z kazdej bańki odlejemy 20 l, to w pierwszej pozostanie 3 razy wiecej niz w
drugiej.ile mleka bylo w tych bankach na poczatku?
17 mar 19:11
Mateusz:
a=ilośc mleka w 1 bańce
b=ilosc w 2 bańce
a=2b
a−20=3(b−20)
Rozwiązujesz układ rownan
17 mar 21:13
17 mar 21:24
Mateusz:
No najprawdopodobniej
Krystek z Józka zrobic Justynke to no problem
17 mar 21:33
Mateusz:
To tak jak z pania Anią w sejmie
17 mar 21:34