| 3x+4 | ||
y=| | | | |
| 2x−1 |
|
| ||||||||||||||||||||||||||||||
y=| | | = | | | = | |||||||||||||||||||||||||||||
|
|
| 3 | ||||||||||||
= | | + | | | |||||||||||
| 2 |
| 3x+4 |
| |||||||||||
= | = ... dalej dasz radę | |||||||||||
| 2x−1 |
|
| 11 | ||
Nie rozumiem skąd się wzięło | . | |
| 4 |
| 3 | 1 | 11 | ||||
2 = | * (− | ) + | ||||
| 2 | 2 | 4 |
| 3 |
| 3 | 11 | |||||||||||
(3x+4) : (2x−1) = | + | = | + | |||||||||||
| 2 | 2x−1 | 2 | 2(2x−1) |
| 1 | ||
D=R\{ | } | |
| 2 |
| 4 | ||
Funkcja ma jedno miejsce zerowe: x0=− | ||
| 3 |
| 1 | ||
Asymptota pionowa, x= | ||
| 2 |
| 3 | ||
Asymptota pozioma y= | ||
| 2 |
| 3 | 1 | |||
f↗x∊<− | , | ) | ||
| 2 | 2 |
| 1 | 1 | |||
f↘x∊(−∞, | ), x∊( | ,+∞) | ||
| 2 | 2 |