zadania
zadanie: sposrod cyfr 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, losujemy ze zwracaniem trzy razy po jednej cyfrze i
otrzymujemy ciagi trzywyrazowe. oblicz prawdopodobienstwo ze otrzymany ciag jest ciagiem
arytmetycznym?
17 mar 18:27
zadanie: ?
17 mar 23:55
Mila: Ω=73
Wypisać r=0 − 7ciągów stałych
r=1 − 5 ciągów
r=−1 − 5 ciągów
r=2 ...
r=−2
r=3 −1 ciąg
r=−3 − 1 ciąg
A={(111),(222),(333),(444),(555),(666),(777),
(1,23),(234),(345),(456),(567),
(321),(432),(543)(654)(765),
(1,3,5),(246),(357),
(531)(642)(573)
(1,4,7)(741)}
|A|=25 ? sprawdź , czy nie opuściłam czegoś.
18 mar 15:12