ooo: w polsce wydaje się rocznie 125 mln książek, w tym około 40 mln to podręczniki a 25 mln
to literatura piękna. jaki procent książek które nie są podręcznikami stanowią książki z
literaztura piękną? proszę szybko o pomoc.!
11 wrz 20:30
Daria: 125 mln - wszystkie książki
40 mln - podręczniki
25 mln - literatura piekna
125 mln - 40 mln = 85 mln (te nie są podręcznikami)
25 mln : 85 mln = 0,2941.... ≈ 0,29
0,29 * 100% = 29 %
Odp. LITERATURA PIĘKNA STANOWI 29 WYDAWANYCH W POLSCE KSIĄŻEK.
11 wrz 20:51