matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Iloczyn skalarny
Ori:
Korzystając z własności iloczynu skalarnego wykaż, że proste a
1
x + b
1
+ c
1
= 0 i a
2
x + b
2
y + c
2
= 0 są równoległe wtedy i tylko wtedy, gdy a
1
* b
2
= a
2
* b
1
.
17 mar 17:39