narysuj w układzie współrzędnych
DoMi: Narysuj w układzie współrzędnych zbiór A = {(x, y) : y ∈ <−1, 3> i y = 2x + b i b ∈ <−3, 2>}
oraz oblicz jego pole powierzchni.
17 mar 17:22
QueenD: pomoze ktos?
18 mar 16:45
gosc: Narysuj na ukladzie wspolrzednych dwie proste: y=2x+2 i druga y=2x−3 (2,−3 to sa ograniczenia
dla fukncji liniowej). Następnie wiedząc ze y ∊ <−1.3> sprawdz w ktorych miejsach przyjmuja ta
wartosc na tych funkcjach liniowych ktore narysowales. Powinny wyjsc 4 punkty (na prostej
y=2x+2 punkt o wspołrzędnych (12,3), na prostej y=2x−3 2punkty o wspolrzednych (1,−1)
oraz (3,3), ostatni punkt lezy na prostej y=2x−2 i ma wspolrzedne (12, −1). Łącząc te
punkty wychodzi nam trapez o bokach 2,5 ; 0,5 oraz wysokosci 4. Licząc pole wynosi ono 6
20 kwi 12:45
gosc: sory pomyłka, figura ktora bedzie ograniczona prostymi y=2x−3 i y=2x+2 oraz tym ze y<−1,3>
bedzie rownoległobok, ktorego wysokosc h=4 oraz podstawa jest bok o dlugosci 2,5. Pole
=a*h=2,5*4=8,5
20 kwi 13:06
gosc: haha 2,5 *4 =10, sory
20 kwi 13:15
Paulonen: A podstawa nie ma długość 5?
30 kwi 16:24