oblicz pole równoległoboku
Alex: Oblicz pole równoległoboku ,którego przekątna ma długość 3 i jest nachylona do boku o długości
4√6 pod kątem 45 st.
17 mar 16:11
Eta:
P=4
√6*h =............ =12
√3
17 mar 16:30
Kacper: Pole trojkata razy 2
17 mar 16:40
Kacper: P=6√3
17 mar 16:41
Kacper: zatem Pole równolegloboku 12√3
17 mar 16:42
Alex: czemu 4
√6 x 3
√2 przez 2 równa się 12
√3 ?,wiem że głupie pytanie
17 mar 16:52
Eta:
| | 3√2 | |
4√6* |
| = 2√6*3√2= 6√12= 6*√4*3= 6*2√3=12√3 |
| | 2 | |
17 mar 16:56
Alex: Dzięki wielkie !
17 mar 17:02
Eta:
17 mar 17:05