dana jest funkcja y= x^2.
Paula: dana jest funkcja y= x2. naszkicuj wykres funkcji g (x) jesli:
a) g(x)= x2 +3
b)g(x)= (x−2)2
c)g(x)=(x+1)2−4
17 mar 15:43
krystek: a) w góre o 3j [0,3]
b) w prawo o 2j [2,0]
c) w lewo o 1 j i w dół o 4j [−1,−4]
17 mar 15:45
Paula: ale poczatkowy jaki ma byc?
17 mar 15:52
krystek: y=x2 sama napisałaś
17 mar 15:52
Paula: czyli tabelka i narysować do tego początkowego a później poprzesuwać
17 mar 15:56
krystek: A taki kłopot z nakresleniemy= x2?
17 mar 15:56
Paula: nieeee tylko pytam czy tak?
17 mar 15:57
krystek: Tak!
17 mar 16:01