matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
szybki ciąg
pinguin:
w ciągu geometrycznym 2,8,32.. q wynosi 4
17 mar 15:37
Dominik:
a
n + 1
q =
a
n
17 mar 15:38
Dominik:
podstawiajac do wzoru mamy
8
32
q =
=
= 4
2
8
17 mar 15:38
pinguin:
thx
17 mar 15:39