matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
mhmm dziwne nie rozumiem
akante:
http://www.matematyka.pl/latexrender/pictures/5/9/596e334bc9fa07f0d38cf627c8091ae9.png
takie równanie trzeba rozwiązać a rozwiązanie doprowadzić do postaci a+b
√
c
czy mógłby ktoś rozwiązać bo ja nie kumam tu czaczy
17 mar 15:30
akante:
.
17 mar 19:13
Dziabong:
Rozwiązaniem jest x=
√
3
−1, więc jeżeli ma być w formie a+b
√
c
to x = −1+
√
3
, gdzie a = −1, b = 1, c =
√
3
17 mar 21:31