matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
karolina:
Jeśli bok AB prostokąta ABCD ma długość 9cm, a kąt BAC ma miarę 30 stopni to prostokątna AC wynosi ? a) 9√3cm b) 4cm c) 3cm d) 6√3cm
17 mar 15:27
kasia333:
cos30=9/AC
√
3
/2=9/AC AC=6
√
3
17 mar 18:45