Rozważmy zbiór wszystkich prostokątów o obwodzie 40. funkcja f przyporządkowuje
Paula: Rozważmy zbiór wszystkich prostokątów o obwodzie 40. funkcja f przyporządkowuje długosci
jednego boku prostokąta z tego zbioru długości jego drugiego boku:
a)wyznacz dziedzinę tej funkcji
b)ustal wzór który opisuje to przyporządkowanie
c) wyznacz zbiór wartości tej funkcji
17 mar 15:04
krystek: 2x+2y=40 i teraz pomyśl
17 mar 15:06
Paula: /2
x+y=20
y=20−x
f(x)=20−x
17 mar 15:09
Paula: i co następnie?
17 mar 15:13
Paula:
17 mar 15:16
Paula: x∊ (0,20)
17 mar 15:24
krystek: tak
17 mar 15:28
Paula: i co dalej trzeba
17 mar 15:32
Paula:
17 mar 15:37
Paula: niewiem co dalej...
17 mar 15:44
krystek: i masz wszystko
17 mar 15:46
Paula: a dziedzina i zw i wzór
17 mar 15:49
krystek:
17 mar 15:52
Paula: czyli dziedzina i zw to jest <0,20>
17 mar 15:55
Paula:
17 mar 16:00
krystek: tak
17 mar 16:01