zbiory
Weronika: Zaznacz w układzie współrzędnych część wspólną zbiorów A i B"
A={(x,y): x∊R ⋀ y∊R ∧ y≤|x|}
B={(x,y): x∊R ⋀ y∊R ∧ x2+y2≤2}
17 mar 15:01
krystek:

I zaznacz
17 mar 15:04
Weronika: dziękuję

dokładnie tak mi wyszło

a ja zaznaczyć rozwiązanie nierównosci y≤x
2+1

?
17 mar 15:09
krystek: nakreśl parabolę y=x2+1 i zastanów sie gdzie leą punkty spełniające Twoją nierówność.
17 mar 15:11
Weronika: wystarczy że wezmę punkt (0,0) i jesli bedzie spełniał nierównosc to zaznaczyc ten obszar
paraboli ?
17 mar 15:14