matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
punkt C o odcietej 3 nalezy do wykresu funkcji
Paula:
punkt C o odciętej 3 należy do wykresu funkcji f(x)=x
2
−3. wyznacz rzędna tego punktu.
17 mar 14:54
Eta:
C(3,y) y= 3
2
−3 = 6 C(3,6)
17 mar 14:57