oblicz brakujaca wspolrzedna jesli
Paula: oblicz brakującą współrzędną jesli g(x) = 1x+7 −1 i A(−6,a) , B(b,2)
17 mar 14:32
Kaja: podstaw te punkty do wzoru. najpierw A i z tego wyliczysz a, a potem B.
17 mar 14:33
Paula: g(−6) =
1−6+7 −1 =
1−1 − 1 = −1−1=0 A(−6,0)

?
17 mar 14:37
Kaja: za g(−6) podstaw a
17 mar 14:38
Paula: a w drugim za x podstawic 2

?
17 mar 14:39
Paula: czyli g(a)= 1a+7− 1 = 17a−1 =
17 mar 14:41
Kaja: | | 1 | |
nie za x tylko zag(−6) tzn a= |
| −1 |
| | −6+7 | |
a=1−1
a=0
17 mar 14:43
Paula: b= 12+7−1
b= 19−1
b=
17 mar 14:50
17 mar 14:53
Paula: dziękuję
17 mar 14:55
Paula: a na pewno z minusem?
17 mar 14:56
Kaja: tak
17 mar 14:59