matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Przekształć wzór
Olle:
K*r
a=
1−(1+r)
−n
proszę o pomoc w przekształceniu tego wzoru gdy szukaną jest R nie wiem czy dobrze widać ale (1+r) jest do potęgi −n jeśli to coś pomoże to dane w zadaniu: a=700 000 k= 1 500 000 n=3
17 mar 13:52